Cu microfonul în mână


Taylor Swift

          Catinca Ioneci, clasa a V-a           


        Taylor Alison Swift, născută pe 13 decembrie 1989, Wyomissing, Pennsylvania,  Statele Unite ale Americii, este o cântăreață de pop-country. În 2006 a semnat un contract cu Big Machine Records, o casă de discuri independentă, unde își face debutul cu albumul “Taylor Swift” din care a lansat, ca prim single, piesa „Tim McGraw”. Acest single a fost urmat de alte patru piese, ce au ajutat la vânzarea albumului în mai mult de 3,6 milioane de exemplare.

Al doilea album, „Fearless”, a fost lansat pe 11 noiembrie 2008, iar ca prim single a fost ales “Love Story”. Albumul a fost vândut în 1,5 milioane de exemplare.

Revista Forbes a clasat-o pe Taylor pe locul 69 în clasamentul celor cu cele mai mari venituri din 2009, după ce a câștigat 18 milioane de dolari.

  Pauza de film

     

         The Hunger Games

                Ioana Buică, clasa a V-a


     Inspirat din romanele cu acelaşi titlu ale autoarei Suzanne Collins, thriller-ul SF "The Hunger Games" o are în centrul acţiunii pe Katniss Everdeen, o adolescentă în vârstă de 16 ani, care o substituie pe sora ei mai mică, Primrose, într-o competiţie transmisă în direct la televizor şi intitulată "Jocurile Foamei".

       Aici,  24 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani sunt constrânşi să devină gladiatori şi să lupte în arenă unii împotriva celorlalţi până la moarte, unul singur dintre ei ieşind învingător şi întorcându-se viu şi nevătămat acasă.  Din District au fost selectaţi Prim Everdeen şi Peeta Mellark, fiul brutarului local. După ce se oferă voluntară în locul surorii ei, Katniss învaţă că nu trebuie să ţină cont de dragoste şi de umanitate dacă vrea să supravieţuiască, bazându-se pe instinctele ei de vânător şi pe sfaturile mentorului ei Haymitch Abernathy, un alcoolic ce a câştigat în trecut "Jocurile Foamei".     

Citesc, deci cunosc

                       "Născută la miezul nopții" 

                                                           Mara Coteață, clasa a VIII-a


Iubesc această carte! Am terminat-o în două zile, citind doar noaptea și imediat mi-am descărcat și cartea 2.

Ce spune descrierea cărții?

"Nu rataţi această nouă serie impresionantă, care vă va bântui visele şi vă va cuceri. Bine aţi venit în tabăra Shadow Falls, cuibărită în adâncul pădurii din preajma unui orăşel pe nume Fallen…

Într-o seară, Kylie Galen ia parte la o petrecere unde lucrurile nu decurg deloc cum ar trebui, iar asta îi va schimba viaţa pentru totdeauna. Mama ei o trimite la Shadow Falls – o tabără pentru adolescenţi cu probleme. Însă la doar câteva ore după sosire, devine evident că toţi colegii ei au mai mult decât nişte simple „probleme”. Aici, în Shadow Falls, vampirii, vârcolacii, metamorfii, vrăjitoarele şi zânele se antrenează umăr la umăr – învaţă să-şi stăpânească puterile, să-şi controleze magia şi să trăiască în lumea normală.
Kylie nu a simţit niciodată că aparţine acelei lumi, dar, cu siguranţă, locul ei nu este nici aici, alături de o grămadă de ciudaţi paranormali. Sau este oare? Aceştia insistă că face parte dintre ei şi că a fost adusă în tabără dintr-un motiv anume.
Deşi pentru Kylie aproape nimic nu e limpede, un lucru devine dureros de clar – locul ei e în Shadow Falls…"

Mda, deci, pe scurt, părinții lui Kyle divorțează, ea fiind foarte supărată pe amândoi: pe mama ei pentru că e o scorpie cu tatăl ei, și pe tata pentru că nu vrea să o ia cu el. Mai târziu află de ce mama sa se comportă așa cu tatăl ei, dar vă las să descoperiți singuri.

La recomandarea psiholoagei sale, dar cu jumătate de inimă, mama lui Kyle o trimite în tabăra Shadow Falls, o tabără pentru ființele supranaturale. Ea nu crede că locul ei este aici, până când descoperă că și ea este o ființă supranaturală - sau, cel puțin, nu în totalitate om. Dar apare o problemă nouă: ce este, mai exact, Kyle? Nimeni nu își poate da seama.

Va învăța Kyle să își controleze puterile? Va afla ce ființă supranaturală este? Va putea alege între cei doi băieți care i-au căzut cu tronc? Veți găsi răspunsul citind cartea "Născută la miezul nopții"

Ce crede presa?

„Născută la miezul nopţii dă dependenţă. Încercările lui Kylie de a se cunoaşte mai bine şi de a lega prietenii sunt atât de sincere, încât te îndrăgosteşti de ea şi de tabăra Shadow Falls… iar cei doi băieţi sexy care se luptă pentru afecţiunea ei fac ca atmosfera să se înfierbânte. Născută la miezul nopţii mi-a plăcut la nebunie şi abia aştept continuarea!” – VERB VIXEN

Muzica e viața mea

Silvia Dorobanţu, clasa a VI-a

        Cred că mă cunoașteți de anul trecut! Eu eram cea care scriam articolele despre muzică, aceasta este pasiunea mea și muncesc din greu pentru a-mi împlini visul.

         Muzica pentru mine este libertatea de a arăta celorlalți ceea ce simt și ceea ce trăiesc în fiecare clipă. Atunci când cânt, mă simt foarte specială și uit de toate problemele. Am început să cânt de la trei ani, după ce o auzeam pe mama  fredonând tot felul de melodii. Apoi, după ce am crescut mai mare, am început să înteleg mai bine cum stau lucrurile, am  învățat limba engleza, ceea ce m-a ajutat foarte mult. La 11 ani, am început să studiez pianul și teoria muzicală la școală și mi-am  dezvoltat cultura muzicală. Acum iau cursuri de canto cu profesioniști. Și, din  fericire, peste două săptămâni,  voi merge la un studio adevărat unde voi lucra la o melodie și după ce vom termina, o vom publica pe youtube. Muzica  mi-a schimbat viața total. De când am început să o studiez, mă simt diferită!!!!!

       Cât despre cântăreți, pot să spun că ascult foarte mulți, dar în special îmi plac: Adele, Rihanna, Pink, Christina Aguilera, Alicia Keys, Ellie Goulding și alții. Dacă vreți să-i cunoașteți mai bine, ascultați-le muzica, merită!

Pauza de film

¨Hunger Games¨- recenzia elevilor de clasa a VIII-a

Mario Stancu, Bianca Rădulescu, clasa a VIII-a

     Acum ceva timp, toate cele 13 districte s-au revoltat împotriva Capitoliului iar în urma acestei revolte districtul nr. 13 a fost distrus. Pentru a evita încă o posibilă revoltă, Capitoliul organizează în fiecare an, pe baza tragerii la sorți, Jocurile Foamei. Acest joc constă în aducerea a 12 perechi într-o arenă, ei trebuind să se elimine unul pe altul până când numai unul va supraviețui, pentu a hrani districtul din care face parte. Numai că în acest an, regulile au fost schimbate: pentru câștigarea jocului, ambii membrii trebuie să trăiască. Prim, sora lui Katniss Everdeen este aleasă ca tribut. Katniss însa se oferă voluntar. Ca baiat este ales Peeta Meelark. Haymitch, fost campion, este ales mentorul lor. Prin multă pregătire și instruire, Peeta și Katniss devin o adevărată amenințare.

      Ajunși în arenă, celelalte tribute au fost eliminate rând pe rând. Când cei doi au rămas în viață și trebuiau desemnați câștigători, Capitoliul a decis că poate fi doar un învingător. Atunci Peeta și Katniss s-au gandit să inventeze o poveste de dragoste. În timpul jocului cei doi au format aliante și prietenii, au dobândit tactici de supraviețuire. În acel moment, cei doi au hotărât să își pună capăt vieții, mâncând fructe otrăvite. În ultima secunda, Capitoliul s-a răzgândit și i-a proclamat pe cei doi marii câștigători ai Jocurilor Foamei.

      În al doilea film -Sfidarea- acest gest este considerat drept sfidare în fața Capitoliului. Katniss și Peeta trebuie să pară cât mai îndrăgostiți pentru a nu trezi suspiciuni și pentru a evita o posibilă revoltă. Inevitabilul se produce și izbucnesc mici revolte în unele districte. Jocurile Foamei de anul acesta sunt mult mai speciale, deoarece toți câștigătorii, din fiecare district și din anii anteriori, sunt aleși să se confrunte într-o nouă arenă plină de peripeții și pericole.

Acest film a apărut pe data de 22 noiembrie 2013.

                                               Destinații de vacanță

                                                           Văduva Tudor Ștefan, clasa a III-a A

 

         În timpul anului şcolar sunt multe vacanţe și e greu să te decizi mereu unde vrei să mergi. Iată câteva sugestii.

Pentru primăvară: Roma, Florența, Veneția

Pentru vară: Mallaga, Sevilla, Barcelona

Pentru toamnă: Paris, Cannes, Lyon

Pentru iarnă: Grindelwald, Mont-Blanc, Cortina d´Ampezzo.

       Sper să vă fi fost de folos și să vizitați aceste locuri minunate.

Pretty Little Liars

Bianca Rădulescu, clasa a VIII-a

       ¨Pretty Little Liars¨ este un serial care conține dramă și mister ce este bazat pe seria de romane cu același nume a Sarei Shepard.Serialul urmarește schimbările din viețile a patru fete: Aria, Hanna, Spencer și Emily. După ce “liderul” grupului lor, Alison, dispare, ele încep să primească mesaje din partea unui necunoscut care se semneaza “A”.

         La inceput, fetele cred că este Alison, dar după ce este gasită moartă, ele își dau seama că altcineva știe secretele lor, inclusive pe cele mai ascunse, pe care au crezut că doar Alison le știa.

Acest serial este genul acela de film care, pur și simplu, te “lipește” de calculator și nu te lasă să pleci până nu termini episodul. Și nu, nu este numai un serial pentru adolescenți. În opinia mea, cred că te poate impresiona și dacă nu ai o vârstă fragedă. Momentan serialul are 4 sezoane, dar urmează și al cincilea. Dacă sunteți un fan al misterului, vă recomand să vă uitați la acest serial, merită!

Pixel Gun 3d

Alexandru Necula și Teodor, clasa a III-a A

       Pixel Gun 3d este un joc ca și Minecraft, are foarte multe niveluri și arme. În joc există peste 20 de niveluri, iar arme, peste 40. Monștrii pot fi: slenderman, un fel de creeper, un diavol, dragon, schelet, păsări ucigașe,viermi mâncători, zombie cu mai multe capete și extratereștrii, iar pe la nivelul a8 este un boss cu capul în formă de cruce. De exemplu, la nivelul a6 există ceață și un pasaj în pădure iar aici sunt foarte mulți slendermani care vin spre tine când ești la o anumită distanță, sau mai pot exista slendermani care au patru picioare roșii. Am uitat să vă spunem că exista și varianta multyplayer și puteți juca boss battle, team battle, etc. La nivelul b9 sunt peste 65 de monștri plus boss-ul care este un dragon imens ce are apoximativ 5597 vieți în total. Poate fi jucat și pe calculator dar și pe tabletă. Sper să vă placă.

Pablo Alboran

Văduva Tudor

clasa a III-a A


       Pablo Alboran este un cântăreţ spaniol foarte cunoscut. De fapt, numele lui întreg este Pablo Moreno de Alboran Ferrandiz. El s-a născut pe 31 mai 1989 în Malaga, Spania. Toate piesele lui sunt compuse de el. În afară de voce, el ştie să cânte la pian şi chitara. El şi-a început cariera în 2010 şi încă mai cântă. Prima melodie, ’’Amor de barrio’’, a compus-o la 12 ani. Când îi aud vocea, înţeleg expresia ‘’piele de găina’’, a Andrei Măruţă. Până acum, el a colaborat cu Carminho şi Diana Navarro. Primul lui hit a fost ‘’Solamente tu’’.

                  Gareth Bale

Vlad Burtea, Vlad Popescu

clasa a II-a B

 
  

       Gareth Bale a avut cel mai scump transfer de la formația Tottenham Hotspur la Real Madrid. Acest transfer a costat 99.000 €. Gareth Bale este cel mai rapid jucător din istoria clubului. Acest lucru este demonstrat în meciul Cupa Regelui. Bale este un jucător Galez. El evoluează la clubul SPANIOL REAL MADRID. El este la echipa Galilor pe postul de mijlocaș extremă.

       După părerea noastră, acest fotbalist este cel mai bun de la REAL MADRID, el primind și titlul de cel mai bun jucător din Premier League.

Chinchilla

Daiana Istrate, Ioana Dobrin, 

clasa a III-a A


       Rozătoarele Chinchilla au blăniţa pufoasă şi foarte stufoasă, motiv pentru care şi la ora actuală sunt sacrificate pentru a se confecţiona haine. Desigur, pretul este pe masură. O haină de blană de Chinchilla poate să coste câteva zeci de mii de euro.

       Chinchilla este o rozătoare nocturnă, care –dacă ar fi fost lăsată în pace-ar fi rămas la ea acasă în America de Sud. Mai precis, în Muntii Anzi. Dar micile animale au fost descoperite de europeni, care le-au declarat adevărate comori de blăniţă.

Chinchilla poate fi dresată şi poate fi un încântător animal de companie. Iubiţi animalele!

Yorkshire Terrier

Alecsia Zăbulică, 

clasa a III-a A


         Yorkshier Terrier este o rasă de câini care iubeşte foarte mult copii. Este de talie foarte mică, greutatea standart a acestei rase fiind de 2-3 kg. 

Îngrijire:

  • Yorkshire Terrier are nevoie de o îngrijire foarte atentă, mai ales rasele exemplare cu păr lung ce necesita periere zilnică.
  • Acești câini nu pot mânca: ciocolată, cacao, struguri și stafide, drajeuri (sau orice alte bomboane), pâine, alune, arahide și mezeluri.
  • Ochii și urechile câinelui trebuie curățate periodic pentru a evita unele boli.
  • Yorkshire Terrier are nevoie de multa mișcare (îi trebuie cel putin trei plimbări pe zi).

Struţul

Ilinca Humă, clasa a III-a A


           Ouăle de struţ sunt cele mai mari ouă din lume. Pentru a le sparge trebuie cuţite special sau o bormaşină. Ele sunt cât capul unui om.

           Un ou de struţ se fierbe în aproximativ 90 de minute şi poate hrăni aproape 15 persoane. Un ou poate cântări între 1,2 – 1,8 kg, fiind egal în greutate cu aproximativ 30 de ouă de găină.

Struţul est cea mai rapidă pasăre care nu zboară. Viteza atinsă de struţ poate depăşi 65 km/h, atingând chiar 70 km/h, fiind cea mai mare viteză atinsă de o pasare în alergare. El poate menţine această viteză aproximativ 30 de minute şi este recunoscut pentru rezistenţa sa.

          Struţii sunt de trei specii: struţul African, nandu (din America) şi emu (struţul australian).

          Se spune că, în sălbăticie, struţul mănâncă plante, seminţe, fructe, reptile, mici mamifere, consumând aproape orice se poate înghiţi (inclusiv lucruri necomestibile!) în timp ce puii manâncă aproape orice văd.
Marele alb

Tudor Olteanu, 

clasa a II-a B

          Marele alb este un prădător periculos. Este cel mai mare rechin şi cel mai mare carnivor din zilele noastre. El mănâncă mulţi peşti, păsări, mamifere marine şi atacă şi oamenii. Dintr-o înotătoare se face un medicament.