PARK(ing) Day

Profesor pentru învățământul primar, ValentinBarbu

        Școala Genesis se alătură evenimentului global “PARK(ing) Day “!

       PARK(ing) Day este un eveniment global anual creat de un grup de artiști proveniți din San Francisco numit ReBar. Acțiunea a început în 2005, iar de atunci, an de an, activiști, cetățeni și artiști se întâlnesc în cadrul acestui eveniment pentru a transforma parcările în spații publice. Ei atrag atenția asupra faptului că acordăm mult prea mult din spațiul public mașinilor. Rețeta poate fi extrem de simplă: un grup de prieteni închiriază un loc de parcare pentru câteva ore și îl folosesc cum vor ei, așa cum se întâmplă deja în București, Pittsburg sau Adelaide.

      Bucureștiul s-a alăturat manifestului în 2010, iar acum s-a ajuns la a patra ediție. În cea de-a patra ediție, Școala Genesis s-a bucurat de un program atractiv. Clasele a III-a A, a III-a B și a IV-a, însoțiți de profesorii Felicia Enache, Mihaela Orășeanu și Valentin Barbu au participat la un atelier  “Povești meșteșugite”: “Secretul figurinelor din hârtie”  cu Beatrice Iordan. De asemenea, au avut parte de jocuri recreative și karaoke. Elevii noștrii au încheiat programul cu “love to dance “- o lecție de salsa. Din partea sponsorilor RFI (RFI România este un post de radio de actualităţi, filială a Radio France Internaţionale) copiii au primit pelerine de ploaie și materiale promoționale cu sfaturi utile de ecologie.

 

http://www.rfi.ro/galerie-foto/parking-day-inverzeste-lipscaniul

https://www.facebook.com/PARKingDayBucharest

http://www.romaniatv.net/park-ing-day-s-2013-strada-lipscani-din-capitala-se-transforma-in-parc-vineri-si-sambata_98806.html

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/bucurestiul-intre-caracatita-betoanelor-si-viziunea-peisagistica-moderna-312808.html

                         GENESIS   ACORDĂ  UN LIKE  ZILEI  MONDIALE A EDUCAȚIEI

                                                                                                               Profesor pentru învățământul primar, ValentinBarbu

          Pe data de 5 octombrie 2013, Şcoala Gimnazială Genesis a sărbătorit Ziua Mondiala a Educației. S-a optat pentru purtarea unei ținute de culoare galbenă, deoarece s-a urmărit corespondența clară dintre galben și ideea de a “străluci” într-o zi  specială ca aceasta.

        Speech-ul introductiv, “Când și cum s-a născut Sistemul Educațional Genesis?” a fost urmat de teacher’s talent. Profesorii au venit în fața elevilor și le-au împărtășit hobby-urile și talentele lor (de exemplu: să recite o poezie, să cânte la pian sau la chitară, să prezinte un monolog, să le aducă de acasă un obiect cu o semnificație specială pentru ei, să le povestească ce activități îi relaxează în timpul liber, etc).

       Apoi, elevii și-au exprimat idei și emoții pe care le trăiesc în mediul educațional. Activitățile au debutat cu elevii claselor pregătitoare, I-a și a II-a, îndrumați de cadrele didactice, care au confecționat cu ajutorul frunzelor de toamnă titlul următor: “5 OCTOMBRIE- ZIUA EDUCAȚIEI! ”

          După acest moment elevii au realizat și un concurs de colaj de desene cu tema: ,,Învățătorul meu/ Învățătoarea mea”.

Elevii claselor III-IV au celebrat într-un mod original ziua educației. Fiecare clasă a desemnat un grup de 3-4 elevi care să realizeze o lecție interactivă la alte clase. De asemenea, a avut loc și un concurs de volei profesori vs. elevi ,,Cupa educației” și un atelier de gătit în care profesorii au gătit câte un desert pentru elevii lor.

Thanksgiving Day

 Coordonator, prof. Valentina Cristea

  • I am thankful for my parents because they transferred me to the best school and they have changed my room and installed a phone and a laptop in it. I am also happy because they will buy me an X-Box. (Petru Ganj)
  •  I am thankful for my family because they help me whenever I need them. They support me every time and I help them too. I’m thankful for my little brother because he’s making me feel better and better whenever I’m sad. (Andrei Badea)
  •  I’m thankful for everything in my life because I have a nice family. I’m happy to live in a beautiful and peaceful home and to learn in a good school. I also like my friends because they support me and accept all my flaws and appreciate my qualities. (Eduard Ciuca)
  •  I’m thankful for all my life and the people in it: for my mother, because she gave me life and she’s always near me and protects me, she stands by me when I need her;  for my father because I can make a lot of funny things with him.

I’m thankful for my teachers because they teach me a lot of new things.

I also love my grandparents because they are patient with me.

I’m thankful for the planet because it offers me a place to live.

I’m thankful for everyone that makes me a favour, protects me and gives me a piece of advice.(Mihai Poppa)