HALLOWEEN SPECIAL: DECORAȚIUNI HANDMADE

Miruna Preda, clasa a VIII-a

 

        BOOHO-HOO! Este acea zi din an când vrăjitoarele și monștrii trec pragul lumii morților pentru a ne înspăimânta, așa că trebuie să le facem față cu cele mai originale costume și cele mai înfricoșătoare decorațiuni. Dar cum să faci asta fără materialele necesare?

În primul rând, avem nevoie de: 

  1. Foarfece
  2. Hârtie colorată
  3. Carton
  4. Carioci
  5. Ață de cusut
  6. Lipici
  7. Scotch dublu-adeziv
  8. Hârtie creponată.

Să-i dăm drumul!

1. Spooky walls: Luați hârtie colorată și desenați diferite modele: dovleci înspăimântători, vrăjitoare, păianjeni și apoi tăiați cu foarfeca. Puteți pur și simplu să luați hărtie albă și să o colorați cu markere colorate. Lăsați imaginația să curgă…

2. Spider-mania: Luați ață de cusut și tăiați aproximativ un metru. Îndoiți-o astfel încât să o dublați apoi legați un păianjen de carton (desenat de voi). Lipiți firul de tavan cu scotch, apoi priviți micuțele creaturi care vă vor da fiori pe șira spinării.

3. Fantomițeeee: Pur și simplu desenați multe-multe fantomițe pe hârtie albă (aveți grijă să fie măricele) apoi lipiți-le cu lipici sau scotch. Luați hârtie creponată și faceți ghirlande colorate.

How to do...problems?
Rezolvarea problemei de chimie propusă de Alexandru Rotaru, clasa a VIII-a (pagina Știința și viața)

            a) 1 mol H2PO3 = 2 + 31 + 48 = 81 g

                4 mol H2PO3 = 324 g

            b) MH :MP : MO = 2 : 31 : 48

            c)    I) y/400 x 100 = 25 %, y/4 = 25 % , y = 100 g

                       Mcolorant = 100g

                       Mapa = 300 g

                       Mzahar = 500g

          II) Mapa : MH2PO3 : ME-196 : Mcolorant : Mzahar = 300 : 8 : 2 : 100 : 500 = 150 : 4 : 1 : 50 : 250

Countdown to Christmas

Miruna Preda, clasa a VIII-a

                 Este cumva Crăciunul ziua voastră favorită din an? Vă încântă splendoarea zăpezii şi mirosul îmbietor de cozonac? Vă place să transformaţi întreaga casă într-un ,,Paradis de Crăciun’’? Daca da, citiţi articolul potrivit.

Împreună vom învăţa cum să ne facem propriile noastre decoraţiuni, să facem prăjituri delicioase şi cadouri handmade pentru cei dragi.

              O vază cu stil:

Luaţi o vază de sticlă, sau, dacă nu aveţi, un borcan este suficient. Desenaţi pe o foaie de hârtie autocolantă steluţe, apoi lipiţi-le pe vază.

Pictaţi obiectul cu vopsea acrilică argintie, aurie sau roşie sau utilizaţi o vopsea tempera. Folosiţi o pensulă mare pentru a economisi timp şi daţi mai multe straturi (2-3) de vopsea pentru a obţine o culoare intensa şi uniformă.

Odată uscată, desprindeţi usor cu o pensetă steluţele autocolante pentru a dezvălui frumosul rezultat J.

             Asta este tot pentru azi, ne revedem luna următoare cu alte idei fascinante!

Muffin Recipe

de Preda Miruna, clasa a VIII-a

Ingrediente (pentru 6-8 brioșe): 1 ou, 55 grame unt, 120 ml lapte bătut/ iaurt, 130 grame zahar, 115 grame faină, 30 grame cacao, 1/2 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, 1/2 linguriță sare, 60 grame ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

            Am luat ciocolata cu lapte, am tăiat-o mărunt cu cuțitul și am pus-o la frigider. Am setat cuptorul la o temperatură de 200 grade Celsius. Într-un vas am amestecat făina cu cacao, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Într-un alt vas, am bătut oul cu praful de sare, zahărul, laptele bătut și untul. Treptat, am adăugat celălalt amestec. La urmă, am pus și bucățelele mărunte de ciocolată de la frigider și date prin puțină făină. În forma de copt brioșe am așezat hârtiile de copt iar cu lingura am luat câte puțin din aluatul brun și am umplut 2/3 din forme. Eu am păstrat căteva bucățele de ciocolată pe care le-am presărat deasupra fiecărei brioșe. Le-am copt la cuptor 30 minute.

             Am verificat dacă brioșele sunt coapte cu ajutorul unei scobitori, și cum nu s-a prins aluat de ea, le-am scos din cuptor. După 5 minute le-am scos din formă și le-am lăsat să se răceasca complet.Sunt delicioase!